Links, rechts? Of was het nou rechts, links? - Reisverslag uit Bristol, Verenigd Koninkrijk van Line van den Berg - WaarBenJij.nu Links, rechts? Of was het nou rechts, links? - Reisverslag uit Bristol, Verenigd Koninkrijk van Line van den Berg - WaarBenJij.nu

Links, rechts? Of was het nou rechts, links?

Blijf op de hoogte en volg Line

23 Januari 2014 | Verenigd Koninkrijk, Bristol

Zaterdagmiddag kwam ik aan. Het was stralend weer, en ik, want duuuh je zit toch in Engeland?, had mijn zonnebril natuurlijk thuis gelaten. Na het weekend op ontdekkingstocht in de stad te zijn geweest met de nodige pubbiertjes, vette hamburgers, blaren op mijn voeten en hot&spicy ciders, begon maandag het echte werk. Jana, het meisje met wie ik nu in Bristol zit, kregen een Tour de University en ontmoetten verschillende logici met wie we de komende dagen zouden gaan werken. Wat we toen nog niet wisten is dat sommige logici geen thee kunnen zetten ("sure you can have tea.... but how do I make tea?" - aldus een Japanner, en ik maar denken dat Japan tot een van de theelanden behoort) en anderen uitspraken doen als: "well, I'm not a huge fan of knowledge" - waarmee natuurlijk het logische predicaat bedoeld wordt, maar dat terzijde.

Wat ik hier dus doe is met mensen praten, boeken en artikelen lezen, seminars bijwonen en een essay schrijven. Wat ik hoop te leren? Iets over kennis, over Gödel's Diagonal Lemma en over mijn favoriete onderwerp: paradoxen. Hard werken, hoor mam!

Als ik terug kom van de universiteit wordt ik enthusiast begroet door mijn drie nieuwe zusjes van acht, acht en vier met een Engels accent waar ik u tegen zeg, "Line Line Lin Lin Line Line!". Ik woon op ongeveer 30 minuten met de bus afstand van de Uni bij een familie die oorspronkelijk uit Fiji komt. Via via (afgelopen zomer heb ik eens een Taiwan op de Chinese Muur ontmoet) ben ik hier terecht gekomen, en wat ben ik daar ongelooflijk lucky mee! Lieve ouders, een behulpzame nanny en schatjes van een kinderen!

Bristol is daarnaast ontzettend leuk. Het zit vol met streetart (ofwel, graffiti), gezellige kleine straatjes, pubs, studentenbarren, parken en het heeft zelfs een klein haventje. Ik ben naar de Suspension Bridge gelopen (helaas wel de verkeerde weg, het is hier ongelooflijk heuvelachtig), ben verdwaald geraakt, weet nog steeds niet het verschil tussen links en rechts en heb rondgeneusd in vintage winkeltjes. Wat mij betreft is er geen twijfel aan, ik zou hier best willen wonen. Correctie: mocht het Engels weer eens veranderen, dán pas zou ik hier willen wonen.

Dit weekend ga ik Bonnie uit Hong Kong opzoeken in London, en misschien volgende week nog een middagje naar Bath. 1 februari ben ik weer terug, voor als iemand (Julius??! ;-)?) me zou willen verwelkomen op schiphol!

X

Ps. Julius, dat is een grapje!

• 24 Januari 2014 - 23:20

Trudy:

Klinkt goed Line! Liefs van het thuisfront! xxx

• 25 Januari 2014 - 15:05

Albert:

Helemaal met je eens, engeland, en de engelsen zijn geweldig, er moest alleen een dak overheen zitten!